zaterdag 20 januari 2018

Nieuws uit Oostenrijk



Zaterdag 20 januari…
5.30 uur…
Daar is de bus al! Valiezen en dozen worden naar buiten gesleurd en op de bus geladen. Zijn we niks vergeten meester Evert?

Kwart voor 6…
Stilaan stromen de eerste kinderen en ouders toe aan de school van Welle… Kleine oogjes (niet veel geslapen?), zenuwachtig rumoer,.. Nog vlug even afscheid nemen van de ouders.
Hier en daar wordt een traan weggepinkt.
Gordels aan en wij weg.. Wald.. Here we come..

8.45uur
Eerste halte is voorzien in  Luxemburg. We maken een korte plaspauze en eten een lekkere koffiekoek. En wij weer op weg... De DVD-speler laat het afweten. Gelukkig hebben wij onze spelletjes mee!

16.50uur
Na een rustige busrit is onze skigroep zonder enig probleem aangekomen in Wald. Tijdens de hele rit werd NIEMAND ziek. (Goed hé!) Wat een prachtig landschap en zoveel sneeuw! Oostenrijk… respect! Dankzij onze ervaren chauffeurs kwamen we veilig aan in het jugendheim waar we werden opgewacht en verwelkomd door Luc, Jo, Frau Gabi en Frau Edith
We kunnen bijna niet wachten om aan de eerste skiles te beginnen!

18 uur
Ondertussen hebben we hier al kennisgemaakt met het Jugendheim. Eindelijk weten we ook bij wie we op de kamer liggen! Spannend!  Nu nog valiezen uitpakken en ons bed opmaken. Maar eerst is het tijd om te eten:  pasta met ham en salade…. Lekker! Er wordt heel wat afgesmikkeld.

19 uur
Een korte avondwandeling naar Milanovic om ons skimateriaal te passen.

20uur
Terug in het jugendheim... Nu onze valiezen verder uitpakken. Wie klaar is mag nog een gezelschapsspel spelen in het salon of rustig wat lezen op zijn kamer.

21.15 uur
Pyjama aan en naar bed. Ziezo… We zijn klaar voor onze eerste skiles! We zullen er vannacht alvast van dromen. Slaapwel und... bis morgen!
PS Vele groetjes aan de thuisblijvers…



































1 opmerking:

Fijn dat je een berichtje nalaat! Grüssen aus Wald.