donderdag 25 januari 2018

Donderdag 25 januari 2018



Na een verkwikkende nachtrust zijn onze jeugdige skifanaten terug van de partij om de Sonnenfopfpistes af te glijden op hun skilatten.
In de voormiddag is het oefenen geblazen want morgen wacht ons een zware wedstrijd. Welke piste je ook neemt op de Sonnenkopf, overal kom je groepen van de gemeenteschool tegen (gemakkelijk herkenbaar aan hun gele fluo-jasjes)
En dan het weer… Een mooi zonnetje vergezelt ons de hele dag. De Sonnenkopf heeft zijn naam niet gestolen. Alle groepen houden wel ergens halt voor een kleine après-ski: in de zon, op een terras, in een berghut. We worden getrakteerd door onze begeleiders. Leuk!

Na een korte middagpauze trekken we weer verder.
De begeleiders hebben een mooi ‘technisch parcours’ aangelegd waarop de kinderen hun opgedane ski-ervaringen kunnen uittesten: slalommen tussen paaltjes, ‘off-piste’ skiën in de diepsneeuw,... Enkele waaghalzen deinzen er niet voor terug om te ‘jumpen’, doch bij het landen gaan sommigen letterlijk uit de bocht om even later het decor van de diepsneeuw te proeven...

Rond half vier gaan we met de lift naar beneden. Een lekker vieruurtje, een verkwikkende douche en we kunnen er weer tegen.
Als avondmaal staan er hamburgers op het menu.
Na het avondeten spelen we nog een kampioenencluedo. De kinderen moeten op zoek gaan naar de plaats van de moord, de dader, het slachtoffer, de getuige en het moordwapen. Uiteindelijk blijkt dat dat Fernand Costermans, Pascalleke heeft vermoord in de kleedkamer met een harde slag van een dagschotel. De arme Ronaldinho was getuige en verstopte zich in de douche.

Spijtig maar onze skiweek nadert zijn einde. Morgen de laatste dag!
Slaap zacht... Misschien droom je wel stiekem van een gouden medaille..



































































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Fijn dat je een berichtje nalaat! Grüssen aus Wald.